Felanmälan

Skicka alltid in din felanmälan via formuläret här nedan. Exempel på en felanmälan kan vara en droppande kran eller kalla element.

Återkommande fel och åtgärd:

TV:n

Vid fel gällande TV:n ringer du själv till Telenor utöver att du gör en felanmälan via formuläret nedan. På så vis kan Telenor felsöka via sitt nät samt att vi uppmärksammas att det finns ett problem med er TV-sändning samt har chans att följa upp att felet blir åtgärdat. Du når telenor på telefonnummer 020-222 222.

El-fel

Vid ev fel med elen ber vi dig stänga av elen vid din huvudcentral om du bedömer ev fara för liv. Om jordfelsbrytaren eller en säkring däremot har gått kan du själv felsöka och utesluta att felet inte uppstår på grund av någon elektrisk apparat. Vid utlöst jordfelsbrytare skruvar du ur eller stänger ner alla säkringar. Skruva sedan på en säkring efter den andra för att lokalisera vilken säkring som löser ut jordfelsbrytaren. Koppla sedan ur alla uttag som är kopplade till den specifika säkringen som har löst ut. Skruva i eller vik upp säkringen på nytt och koppla därefter in en apparat åt gången som som tidigare satt i uttagen. Starta eller sätt på apparaten och se om säkringen löser ut. Om ingen av apparaterna är orsak till att säkringen löst ut fyller du i formuläret här nedanför så kontaktar vi dig för fortsatt felsökning.

Insekter och skadedjur

Om du tex upptäcker skadeangrepp av möss, myror eller hittar silverfisk i din lägenhet ber vi dig kontakta Anticimex på telefonnummer 075-24 51 000 eller maila på kundservice.umea@anticimex.se. Ange att du ringer som hyresgäst till Hallings Fastigheter, din adress samt lägenhetsnummer samt avtalsnummer 392337. Som fastighetsägare har vi ett avtal med Anticimex där du själv rapporterar in det uppstådda problemet till dem. De kommer då agera med lämplig åtgärd. Gör även en felanmälan nedan så att vi uppmärksammas att det finns ett problem med eventuella insekter och skadedjur samt att via då har chans att följa upp att felet blir åtgärdat. Om skadedjuren har orsakat skada på egendom kontaktar du ditt försäkringsbolag för din hemförsäkring för ev ersättning.

Du kan även själv vidta ett antal åtgärder för att undvika vanliga skadeangrepp.

Fläskänger: Fläskängrar är skalbaggar som lever på rester av kött, ost och torkad fisk. De kan också äta skinnprodukter. I naturen fungerar de som renhållningsarbetare och äter döda smådjur och resterna i gamla fågelbon. För att undvika och bli av med fläskänger kan du tömma skåp och lådor. Ta bort eventuellt hyllpapper. Rengör lådor och hyllor noga. Använd helst dammsugare för att få bort djur och smulor ur vinklar och vrår. Undersök varorna innan de sätts tillbaka. Angripna varor kastas. Lätt angripna varor kan också värmebehandlas eller frysas.

Myror: Det finns flera myrarter i Sverige. Några av dessa, som hästmyrorna, räknas som skadedjur eftersom de angriper virke och trä, vilket kan påverka säkerheten i våra byggnader. Andra myror, som svartmyrorna, räknas som skadedjur eftersom de många gånger invaderar våra hem under vår och sommaren i jakt på föda. Svartmyror är det som vi oftast kallar för samlingsnamnet myror. De är 2-4 mm stora och kan invadera hus och hem under vår och sommar. En enda liten saftfläck kan snabbt locka till sig horder av myror. För att minska problem med svartmyror rekommenderas ni att Rengör ofta och noggrant för att ta bort föda för svartmyrorna. Förslut livsmedel/skafferivaror/foder i täta förpackningar. Se till att inte ha matrester liggande på golvet, håll extra koll under matbordet. Töm sopbehållare ofta. Låt inte mat och vatten till husdjur bli stående framme. Samt våttorka golven ofta och regelbundet så blir du av med myrornas doftspår.

Möss: Mata inte fåglar utanför din lägenhet. Det lockar till sig mössen som gärna söker sig in när det blir kallare. Förvara inte heller något ätbart i förrådsutrymmen så som fågelmat eller stearinljus som de också gillar att äta.

Silverfisk: Silverfisken kan följa med varor och produkter som vi tar in i våra hem. Den kan även komma in genom att följa rörledningar på utsidan av rören. Den hittar sin föda i de avlagringar som bildas under avloppsventiler och galler. Favoritfödan är dock produkter som innehåller stärkelse, som exempelvis papper, tyg och dam. Silverfisken är i sig ofarlig men kan vara ett tecken på fuktskada om de dyker upp i tex vardagsrum och sovrum. Renhållning är A och O. Täta springor och sprickor där silverfisken vanligtvis trivs. Låt inte böcker, papper eller kläder ligga framme på golvet under en längre tid. Håll det så torrt och rent som möjligt i kök och badrum. Häll kokande vatten i avloppen.

Akuta ärenden

Vid akuta ärenden exempelvis vattenskada ring:

Vardagar 07.00-13.00
Vaktmästare
070-30 10 391

Övriga tider
Journummer
070-33 53 950